Shirt Happens en de struggle met social media

Het lijkt net een titel van een Suske en Wiske strip, maar helaas was/is het gewoon de realiteit. Oke, we waren dus opgestart. En toen? We zijn gaan denken wat we willen met Shirt Happens, maar vooral ook waarom. Ik persoonlijk irriteer me dood aan t-shirts met teksten die de volgende woorden bevatten: love, forever, happiness en random plaatsnamen waar je nog nooit bent geweest (WAAROM DOE JE DAT DAN AAN?!?!?). Zowel apart als een combinatie van die woorden, zoals ‘happiness and love are forever’, of ‘San Fransisco is love’, ik noem maar iets. Ik weet zeker dat ze bestaan.
We wilden anders zijn en ervoor zorgen dat de tekst die je op je shirt hebt ook echt opvalt en iets zegt. Dat mensen even twee keer moeten kijken, zodat het – in het beste geval – het gesprek doet starten en mensen laat lachen. Enfin, met baby’s is dat eerste lastig, maar toch focusten we ons voor nu op baby- en peuterkleding. Moeders kunnen namelijk wel praten, dus als we op die manier wat leven in de kledingkasten kunnen brengen, zijn wij blij.

Dat is een leuk idee, maar uiteindelijk wilden we ook wat gaan verkopen. En dat begint met de wereld laten zien dat je bestaat. Via de social media hebben we zo goed mogelijk ons best gedaan om te starten en om zoveel mogelijk volgens te krijgen. Dat laatste bleek nog erg lastig, ook omdat we niet fulltime de tijd hebben om ons hierin te verdiepen. We besloten daarom te doen wat mensen soms lastig vinden, maar wat mensen ook graag bieden: we zochten hulp. Nou, het had niet beter kunnen uitpakken. Het plan was om via Instagram iemand te zoeken met een behoorlijk aantal volgers en het belangrijkst: oog voor mooie foto’s en die zichzelf is. We vonden deze persoon in Kirsten, van de Instagram- en Facebookpagina MijnGelukje. We zeiden tegen elkaar: yolo, we proberen het gewoon, vragen staat vrij. Nee heb je, ja kun je krijgen, zulke dingen. We vroegen haar simpel weg of ze ons wilde helpen, en ze zei meteen ja! We besloten een naamshirtje te maken voor haar dochtertje Emma Lieve, koppelden er een win-actie aan, en hup, 100 volgers erbij in een paar dagen.
De winnares van de actie, van de Instagrampagina ‘Miandmama’ hebben we daarna ook blij kunnen maken met een naamshirtje voor haar dochtertje Mia, die in haar oversized (dit was expres) t-shirtje de show kan gaan stelen deze zomer!

Zo zie je maar weer, vriendjes en vriendinnetjes, dat je altijd in jezelf moet blijven geloven, en met een beetje yolo kom je soms best een eind. Natuurlijk zijn we er nog lang niet, maar dit was zeker the start of something new (cue High School Musical lied). Dus, mochten we je geïnspireerd hebben met onze wijze levenslessen, en wil je nu een shirt met daarop: yolo, of iets van believe in yourself, dan ga je maar naar een andere winkel, joee!*

In de volgende blog: nog meer struggles, maar dan in aanloop naar onze eerste winkelcollectie!

Yolo,
Shirt Happens

*Nee grapje, kan wel, de klant is namelijk koning