Shirt Happens, 1 jaar oud en NIEUWS!

Zo, daar zijn we weer. Het is echt schandalig lang geleden, maar laten we daar niet te lang bij stilstaan. Genoeg te bespreken namelijk, want afgelopen zaterdag hadden we ons eenjarig jubileum, hoera!

Laten we beginnen met alle clichés zoals “het is allemaal zo snel gegaan” en “we hebben superveel geleerd maar ook genoten.” Helaas zijn die in dit geval wel waar en we hebben er nog steeds veel plezier in, maar er gaan wel wat dingen veranderen het komende jaar. Niet negatief hoor, maar gewoon anders, cliffhanger! Eerst even een korte recap van ons eerste jaar:

KvK inschrijving

Zoals je in ons eerste blog hebt kunnen lezen, ging dit niet voorspoedig. De rookvrouw stimuleerde ons niet bepaald om te starten, maar hé, kijk nu eens waar we staan! Lekker puh, rookvrouw met vlinderbril.

Website en fotoshoots

Toen kon het plezier beginnen. We zijn snel gaan werken aan de website, wat betekende dat we natuurlijk foto’s moesten hebben. We hebben snel onze eerste proefdrukken gedaan en daarna de exemplaren  “voor het echie.” Dat lukte al snel aardig goed en we vonden ook al snel de eerste twee modellen. Wat waren we trots, de eerste levende kinderen in onze t-shirts! (niet dat we ze ook hebben gepast bij niet-levende kinderen, maar het lijkt me duidelijk)

Social media etc.

Ook heb je kunnen lezen in onze vorige blog dat toen de struggle met social media eraan zat te komen. We moesten er natuurlijk wel voor zorgen dat onze passie de wereld in geholpen zou kunnen worden. Dit gaat nu steeds beter, en we hebben ook wat leuke samenwerkingen gedaan die zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Bloed zweet en tranen: de winkel

Hierna wilden we graag in een winkel komen te liggen met de zomercollectie, waar we op dat moment druk mee bezig waren. Na wat zoeken hadden we het gevonden, in de vorm van de PupStore in Breda. Hiervoor hebben we keihard moeten werken, omdat we natuurlijk wel een voorraadje moesten hebben om een volledige plek in te kunnen richten. Het is dat we nuchtere personen zijn, maar anders waren er vast en zeker tranen gevloeid. We hebben geen ruzie gekregen dus dat bloed viel eigenlijk ook wel mee, maar het was zwaar.

En toen? Nieuws!

En nu zijn we in augustus aanbeland na ons eerste turbulente maar ontzettend leuke eerste jaar. We hebben in dat eerste jaar relatief veel problemen gehad met het zeefdrukken, waardoor we niet meer echt effectief konden werken. De materialen zijn relatief duur en het prepareren duurde ontzettend lang elke keer. We hebben daarom besloten om dat te laten voor wat het is, en een nieuwe weg in te slaan. Het leverde ons meer stress op dan we verwachtten en daarom hebben we besloten de bedrukking voortaan te doen door middel van strijkapplicaties. Ook leuk toch?

We vinden het wel jammer dat we afscheid nemen van een stukje ambachtelijkheid, maar waar een deur dichtgaat, gaat er ergens anders eentje open, zeggen alle geleerden altijd. Met strijkapplicaties hebben we meer tijd om aan ontwerpen te werken – die overigens gewoon nog door ons worden ontworpen –, om aan andere projecten te werken, en daarnaast is de keuze veel ruimer als het gaat om kleuren. We hebben dit inmiddels ook al uitgetest, en binnenkort komt hier al het eerste bewijs van, dus houd onze pagina’s in de gaten!

We hopen hiermee dus wat meer rust te krijgen, maar tegelijkertijd willen we dat helemaal niet want we willen het natuurlijk wel druk blijven houden! Maar feit blijft; met de strijkappilcaties weten we in ieder geval zeker dat het altijd goed gaat en het gaat veel sneller, en dat is ook wat waard natuurlijk. Daarbij ziet het er gewoon net zo mooi uit, dus we gaan gewoon lekker door!

Winter??

En nu, gaan we lekker door met brainstormen over de nieuwe wintercollectie. Wat zou jij daarvoor graag willen zien? Truien? Leggings? Volwassencollectie? Of misschien wel twinning producten? Laat het ons weten, want we kunnen nu lekker aan de bak met meerdere producten!

 

Joeee,

Shirt Happens

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.